Continuo-Orgel

In juni 2022 is er in de H. Hartkerk te Overhoven-Sittard een continuo-orgel geplaatst op het priesterkoor van de kerk. Dit pijporgel wordt gebruikt voor de begeleiding van koren die op het priesterkoor zingen en voor de begeleiding van de volkszang. Daarnaast wordt het orgel gebruikt voor orgeleducatie (orgellessen) en (orgel)concerten door Orgelkring Overhoven. 

Het continuo-orgel is van oorsprong het gerestaureerde pijporgel afkomstig uit de voormalige Kapel van het toenmalige Maaslandziekenhuis in Sittard (het Franse Klooster). Het orgel is eigendom van de 'Stichting Behoud Franse Klooster' en is in bruikleen geplaatst in onze kerk. 

Voor meer achtergrondinformatie over het continuo-orgel ga naar de website van de 'Stichting Behoud Franse Klooster': www.stichtingbehoudfranseklooster.nl

Boekje ‘Het nieuwe continuo-orgel’

Er is een boekje uitgegeven, getiteld: “Het nieuwe continuo-orgel. Raadpleeg onderstaande het boekje (PDF-formaat). De geïnteresseerde mensen onder ons kunnen zich inlezen in de ontwikkelingen die dit mooie instrument de afgelopen 13 jaren heeft doorgemaakt. Het boekje geeft chronologisch de mooie geschiedenis weer van dit instrument.

Het Nieuwe Continuo Orgel
PDF – 17,0 MB 93 downloads