Mariakapel

De Mariakapel werd in ..?.. ingericht als dagkapel. Daarvoor werd een aparte toegang ontworpen door architect Koen Leinders. Hij ontwierp een portaal (waarin zich onderstaand chronogram bevindt) en een overloopruimte via welke de oorspronkelijke Maria-kapel wordt bereikt. Deze overloopruimte is sinds 2010 ingericht als memoriekapel. Op de overledenen van de parochie die in deze ruimte worden herdacht en toevertrouwd ‘aan Maria, Moeder en Maagd’, heeft het chronogram betrekking.

De z.g. "overloopruimte" sinds 2010 ingericht als memoriekapel.

In deze ruimte bevindt zich een rechthoekig raam waarvan de invulling vaak omschreven wordt als ‘geometrisch’. Bij nader inzien gaat het (in de onderste helft) om een Mariamonogram in het centrum (Maria Mater & Virgo = Maria Moeder & Maagd – hierop is het Mariachronogram in de memorieruimte gebaseerd [XIII] [toevertrouwd] aan Maria Moeder & Maagd) en gestileerde golven opzij daarvan, erboven en eronder, verwijzend naar de Sterre der Zee.

[XIII] Broeder Leo Disch O.S.B. beitelde de letters uit.

OLV van het Heilig Hart  (gips) in de Mariakapel [XIV]

[XIV] De herkomst van dit OLVvhHH-beeld is onzeker. Vermoed wordt dat het uit Parijs komt. Rode Boekje, heruitgave, blz. 27.

Klik op deze link voor meer informatie betreffende "Venster voorgevel Mariakapel"

Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina van "Iconen en Symbolen".

Maak jouw eigen website met JouwWeb