Graf-adoptie

Als kinderkoor vinden wij het belangrijk om samen met de kinderen verbonden te zijn met maatschappelijke thema's. Zo zingen wij vaker bij zorginstellingen en activiteiten van maatschappelijke- en sociale aard. Maar daarnaast houden wij ons ook bezig met maatschappelijke thema's zoals 'Vrede en Vrijheid'. Wij praten met de kinderen hierover en zingen hier ook liedjes over.

In het kader van '75 jaar bevrijding' in het jaar 2020 heeft ons kinderkoor in datzelfde jaar het graf van de Britse Soldaat John Alexander Devine (23 j., overleden op 24 november 1944) geadopteerd. Het graf is gelegen aan de begraafplaats Wehrerweg in Sittard en geadopteerd bij de Stichting Oorlogsgravencomité Sittard.

Ons koor heeft dit graf geadopteerd als teken van respect, bewustwording en het 'levend houden' van het thema oorlog, vrede en vrijheid. Hiermee willen wij de kinderen van ons koor bewust maken dat wij onze vrede en vrijheid hebben te danken aan vele mensen die zich hiervoor sterk hebben ingezet en zelfs het leven hebben gegeven.

Verschillende keren per jaar, bij gelegenheden, herdenken wij tijdens de vieringen in de H. Hartkerk alle slachtoffers van oorlog en geweld. Ook staan wij bijzonder stil bij John Alexander Devine. 

Onderstaande een fot impressie hiervan. 

Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina van het kinderkoor.

Maak jouw eigen website met JouwWeb